Aasia

Edelliseltä reissulta jäi paljon paikkoja, joita ei ehtinyt nähdä ja myös paikkoja, joihin halusi palata uudestaan. Kun töistä järjestyi vuorotteluvapaata niin aika pian alkoi myös uuden matkan suunnittelu.

Varsinaisen maailmanympärimatkan sijaan tällä kertaa tehdään rennompi reissu, unohdetaan kaikki säännöt antipodeista ja leveyspiirien yli kulkemisesta samaan suuntaan. Pääasiahan on, että matkalla on hauskaa, ainakin jos on kyse huvimatkasta. Tällä reissulla voidaan myös kulkea siksakkia niin paljon, että jos hävitään vuorokausi yhteen suuntaan, niin saadaan se toiseen suuntaan kulkiessa heti takaisin. Eli suunnitellaan Indokiinan kierrosta ja ehkä Australaasian saarihyppelyä päiväntasaajan tuntumaan. Edelliseltä reissulta opittiin sen verran, että mihinkään lomaparatiisisaarille ei mennä, koska meistä niissä on ollut tylsää. Tai ainakin Veskulla on ollut tylsää, ehkä Teri voi mennä niihin yksin.

Matkan suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Vaikka aluksi tuntui houkuttelevalta aloittaa reissu Finnairin suorilla lennoilla Bangkokiin ja jatkaa sieltä eteenpäin paikallisilla kulkupeleillä ilman mitään stressiaikatauluja tai liian tarkkoja suunnitelmia, aika pian kävi ilmi, että monessa paikassa maastapoistumislippu pitää olla valmiina jo maahan mennessä. Thaimaasta kuitenkin on hyvä aloittaa.

Tällä hetkellä marraskuun suunnitelmissa on kuitenkin lekottelua Hua Hinissä, josta pääsee nopeasti Bangkokin vilinään, jos alkaa tuntua tylsältä. Suunnitelmissa on myös tutustumista Thaimaan viinitiloihin ja visiitti Kambodzhaan Ankgkor Watille. Joulukuun suunnitelmissa on tehdä Indokiinan kierros Pohjois-Thaimaasta Laosiin ja Vietnamiin ja joulua on tarkoitus viettää Joulusaarella. Missäpäs muuallakaan, oltiinhan pääsiäisen aikaankin Pääsiäissaarella. Uusi vuosi otetaan vastaan Kuala Lumpurissa ja sieltä tiet erkanevat. Vesku jatkaa matkaa kohti Suomea ja Teri viipyilee Malesiassa ja Singaporessa.


Näytä Australaasia 2013-2014 suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti