tiistai 31. joulukuuta 2013

Hyvää uutta vuotta Kuala Lumpurista!

Ollaan oltu pari päivää Kuala Lumpurissa. Asutaan Royale Bintang -hotellissa Jalan Bukit Bintang -kadulla. Malajin kieli on aika omalaatuista. Alkuun oli hankala muistaa, missä asuttiin. Kun haluttiin kiinakaupungista takaisin hotellille, pysäytettiin teksi, mutta ei kumpikaan muistettu hotellin nimeä tai osoitetta. Päästettiin teksi menemmään ja mietittiin hartaasti ennen kuin muistettiin, että Jalan Pukit! Sanottiin seuraavalle kuskille, että Royal Jalan Pukit ja päästiin perille.

Parhaat ruokapaikat on olleet ruokatoreja kiinakaupungissa Jalan Petaling -kadun tuntumassa. Ollaan syöty muutenkin tosi hyvin, eilen illalla käytiin The Ship -ravintolassa uuden vuoden illallisella ja tänään nautittiin Grandma'sin malesialainen jouluateria.

Kaupunki on iso, pilvenpiirtäjiä on paljon ja maamerkkeinä kohoavat KL-torni ja Petronasin kaksoistornit näkyvät kauas. Näkymät ovat yllättävän länsimaisia ollakseen muslimimaassa. Kivijalkakaupoista saa olutta 24/7 ja kaduilla näkyy jopa minihameisia "varpaanhierojia" houkuttelemassa miesasiakkaita yläkerran yksityiseen hieromahuoneeseen. Suurin osa jalkahierontapaikoista on toki katutasossa ja niihin on avoimet näkymät kadulta.

Nyt meidän kadulla on täysi hulina päällä, uutta vuotta juhlitaan äänekkäästi tuuttailemalla ja värikkäitä valoja vilkuttamalla. Kohta paukutellaan raketteja. Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti