sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Bang-bang-bangkok!

Huvimatkailijoiden tiet erosivat uutena vuotena kun Vesku palasi Suomeen ja Teri jatkoi Kuala Lumpurista Bangkokiin. Täällä on nyt viikko ja kohta toinenkin vierähtanyt nopeasti thai-kielen opintojen parissa.

Tänään ajeltiin Kasen ja Hegen kanssa Thonburin puolelle Bangluangin kylään, joka on ollut paikallaan jo 1300-luvulta lähtien. Elämä Thonburissa tuntui rauhalliselta ja hiljaiselta. Illalla kuunneltiin puistokonserttia Lumphinin puistossa ja käveltiin kotiin. Kaupungilla oli rauhallisen oloista, vaikka viikonloppuna on jonkin verran ammuskeltukin.

Kaupungissahan oli jo marraskuussa hallituksen vastaisia mielenosoituksia, jotka jatkuvat nyt tempauksella nimeltä Bangkok shut down. Opposition tarkoitus on sulkea Bangkokin katuja ja painostaa hallitusta eroamaan. Juuri äsken kuului aika iso jytinä jostain päin keskustaa, ehkä Bangkokin asfaltti paukkui, bang-bang. Ehkä ampujat olivat hallitusta tukevia punapaitoja, jotka iskivät mielenosoittajia vastaan, tai ehkä Capon joukot ampuivat mielenosoittajia. Eipä tee mieli lähteä ulos ottamaan selvää tarkemmin. Kotona on kyllä kaapeissa ruokaa ja juomavettä parin viikon varastot, kuten täällä on ohjeistettu, mutta jos olot käyvät kovin levottomiksi, suuntaamme täältä maaseudun rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti